Enerji çözümleri ve kamera pilleri konusunda sektörde üstünlüğünü kanıtlayan SWIT, 3 yıl önce ürettiği S-4914 kablosuz sistemle kablosuz görüntü aktarımı konusunda da liderlerden biri olduğunu  ispatladı. Ürettiği cihazlar ile 700 metre mesafeye kablosuz olarak Full HD ses ve görüntü aktaran cihaz, sektör kullanıcıları tarafından tam not almayı başardı.

Şimdi de daha kısa mesafelerde, daha ekonomik fiyatlar ile görüntü taşımak isteyen kullanıcılar için 300 metre  mesafeli CW-S300 model kablosuz iletim sistemini piyasa sürdü.

 

Yeni üretilen bu cihaz ile kapalı ve açık mekanlarda kablo taşıma derdi olmadan Full HD/SDI/HDM görüntü aktarımı artık çok kolay. Kullanıcıya sunulan en büyük avantajlardan birisi, cihaz üzerine dijital frekans düğmesi konulması. Bu sayede cihazın sadece seçilen frekans aralıklarında çalışması sağlanırken, farklı sinyaller ile çakışma ihtimali sıfıra indirgenmiş oluyor.

Gecikme süresi 1 milisaniye olan cihaz, birden fazla alıcı ile de çalışabiliyor. Daha sonradan alınan ikinci ve üçüncü alıcılar için yazılım yükleme veya eşleştirme sorunu olmuyor. Alıcı ve vericileri cihaz üzerindeki frekans düğmeleri ile aynı konuma getirmek yeterli. Özellikle şık ve küçük bir şekilde tasarlanan cihaz 5-7 inç monitörlerin arkasında bile çok rahat kullanılabiliyor. Küçük ve hafif tasarımı sayesinde Steadicam, Ronin gibi cihazlarda büyük avantaj sağlamaktadır.

Kullanıcılar tarafından yapılan testlerde, kapalı mekanlarda ve perde beton diye tabir edilen 30cm kalınlığında ve içindeki demir miktarı çok fazla olan duvarlarda bile sinyal kesilmesi yapmayan cihaz, yedek parça, tamir işlemi ve servis süresi konusunda 15 gün süre ile çok iddialı.

  • SDI 300 metre kablosuz iletim sistemi
  • WHDI (MIMO/OFDM) teknolojisi
  • 5.1 – 5.9 GHz lisans gerektirmeyen frekans bandı (DFS uyumlu)
  • Sıkıştırmasız 3G/HD-SDI iletim
  • Görüş alanında (LoS) 300 metre mesafe
  • 1 milisaniyeden az gecikme
  • 100mW’tan az radyo gücü
  • 2 kanal SDI gömülü ses iletimi
  • SDI zaman kodu iletimi
  • Tek yerde 3-4 çiftle çalışma desteği
  • 1 vericiyle birden fazla alıcıya çoğa yayın (multicast)
  • Tamamen metal, sağlam kasa
  • Tak-çalıştır tarzı donanım bağlantısı

WHDI kablosuz iletim

WHDI kablosuz iletim teknolojisi tabanlı, lisanssız 5.1–5.9 GHz bantlarda çalışan DFS uyumlu CW-S300, yönetmen görüntü izletme, drone, ip askılı kamera, Steadicam gibi uygulamalara yönelik.

Giriş ve çıkış

Vericinin 2 adet tümyönlü (omni) anteni, 1 adet 3G/HD-SDI giriş, 1 adet 3G/HD-SDI döngü çıkışını, 1 adet 7-17 Volt 4 bacaklı LEMO DC girişini destekliyor. Alıcıdaki 5 adet tümyönlü anten, 2 adet 3G/HD-SDI çıkışı ve 1 adet 7-17 Volt 4 bacaklı LEMO DC girişi destekliyor.

300 metre mesafeye iletim

CW-S300 görüş alanında olmak koşuluyla sıkıştırmasız 3G/HD-SDI sinyalleri 300 metre mesafeye iletiyor.

Gömülü ses/zaman kodu iletimi

CW-S300 SDI gömülü ses (CH 1&2) iletimini ve SDI zaman kodu iletimini destekliyor.

5.1 – 5.9 GHz frekans

CW-S300 kablosuz sistemi lisans gerektirmeyen 5.1 – 5.9 GHz frekans aralığında çalışıyor ve dinamik frekans geçişlerini (DFS) destekliyor. Kablosuz çıkış gücü 100 miliwatt’tan az olduğu için insan vücuduna zarar vermiyor.

Multicast yayın

4 adede kadar alıcı tek bir vericiyle bağlanarak, tek vericiyle çok sayıda alıcıya çoğa yayın (multicast) modunda iletim yapılabiliyor.

Güç kaynağı

Küçük tasarımlı vericide 7-17 Volt 4 bacaklı LEMO DC giriş ve çeşitli DV pil plakaları var. F, U, D, B, V, I, C ve E tipi plakaların desteklediği Sony, Panasonic, JVC, SWIT, Canon piller kullanılabiliyor. Alıcıda 7-17 volt 4 bacaklı LEMO DC giriş, ve V-mount Gold Mount pil plakası yer alıyor.

Standart paket: 1 adet verici, 1 adet alıcı, 9 adet anten, 1 adet döner kollu sehpa, 1 adet D-tap ile 4 bacaklı LEMO DC arası kablo, 0.6 metre, 1 adet D-tap ile 4 bacaklı LEMO DC arası 1 metre kablo, 1 adet AC-DC adaptör ve 1 adet taşıma çantası.